Så ypperligt passande! (bilder)

Jag fick en ljuslykta av min bror för några jular sedan. Först tjänade som just ljuslykta. Jag hade blockljus i den. Jättefint, men stearinet rann gärna ner i botten, då det liksom är en upphöjning i mitten. Svårt att få ljusen att stå stadigt då.

Efter ett tag gjorde jag om och la stenar i botten på lyktan (om man då kan kalla det lykta längre?) och placerade en verklighetstrogen och vacker låtsasorkidé ovanpå. Det blev jättefint och så stod den rätt länge.

Nu under hösten har jag petat ner en ljusslinga i den och har den stående som ljuslykta igen, får man väl kalla det då.

Till halloween la jag ner dödskallar bland de små lamporna. Det hela hade förvandlats till en fängelsehåla där fångarna svultit ihjäl och det bara var dödskallarna kvar!

Nu till jul hade jag tänkt klä in lyktan i röd creppapp, som jag råkade ha hemma, så det skulle bli en lite julig ljuslykta.

Men så satt jag och tittade på den och tänkte… tänk om det är… 24 stycken? Såna där rutor. Tänk om det är 24 stycken såna där rutor mellan ståltråden, som sitter runt lyktan. Det vore väl roligt?!

Gissa hur många rutor det är på lyktan? 😀

Det hela har nu förvandlats till en nedräkningslykta. När vi är framme vid julafton kommer lyktan se ut som på bilderna nedan, men just nu hänger små gröna lappar för varje siffra. Eller gjorde. 24, 23, 22, 21 och 20 är ju blottade förstås, eftersom vi redan är fem dagar in i december. Så de rutorna är röda. Men alla övriga är än så länge täckta med grönt.

I morgon tar vi bort sjätte gröna lappen och då blottas de vita siffrorna ”19”. Nitton dagar kvar till julafton.

  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: