Vad är detta? Hjälp önskas! (bilder)

10-årige sonen ser ut så här på ryggen. Bilden är från ca 1 vecka sedan, så det har lagt sig, men så i går dök det upp igen.

Vad i hela världen är det?

Jag har försökt förstora för närbild, men det blir suddigt. Kan dock berätta att de där röda märkena var och en för sig ser ut som små, små sugmärken ungefär. De känns inte när man drar över dem med fingrarna. Han känner dem inte heller, varken som smärta eller kli eller något alls.

Han hade liknande på framsidan av låren och det listade vi ut att det var från att han hänger upp och ner i gungan och virar benen runt gungans rep. En form av blåmärken alltså. Men det här på ryggen? Vi kan inte komma på att han gjort något alls, som kan orsaka det.

Annonser

8 responses to this post.

 1. […] 5 söner och 1 man (direktlänk till inlägget) DelaE-postGillaGillaBli först att gilla Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna AftonbladetBlogg. Bokmärk permalänken. […]

  Svara

 2. Posted by Mamma/Mammis on 29 maj, 2012 at 16:09

  Jag tror att det där också har med hans kläng-klättring överallt. Att det är små, men många, blodutgjutelser. Borde försvinna på ngn dag i så fall.

  Svara

 3. Det finns nåt som heter petrikel (eller nåt liknande) som man kan få i ansiktet om man anstränger sig, t ex kräks häftigt. Det ser ut så där. Det finns även en sjukdom som heter Henoch-Schönlein (med reservation för stavningen) men det sitter bara på benen.

  Svara

  • Åh, tack för tips. Det första du nämner verkar inte heta så, jag hittar inget med hjälp av namnet. Däremot hittar jag info om att få pricar i ansiktet efter kräkning, men det låter inte att vara samma som det min son har.

   Det andra du pratar om påminner ju faktiskt om min sons ”utslag”, nä rjag bildgooglar, även om det också verkar finnas långt mycket värre varianter av det. Däremot när jag läser om det, så verkar det vara något helt annat. Där ingår kraftig smärta och värk och det gör det inte alls för sonens räkning (tack och lov). Men skulle han till att få ont i kroppen,, så ska jag ha detta i bakhuvudet.

   Tack igen.

   (ber om ursäkt för alla de skrivfel jag antar att jag gör – jag sitter och blundar pga en hjärnskakning, som gör att det flimrar i huvudet när jag tittar på datorn för länge…)

   Svara

   • När Lillan hade HS-grejen hade hon inte alls ont. Jag trodde det först var vattenkoppor för det gick då men efter ett par timmar insåg vi att det inte alls var det. Hon fick däremot en rejäl klåda.
    Vad det än är så bör grabben nog ändå gå till doktorn. Och du *höjer pekfingret* borde absolut inte sitta framför datorn med din huvudskakning. Marsch in i säng! *ser bestämd ut*

    Svara

    • Jag blundade ju! 😛
     I går var huvudet väldigt känsligt för dator och tv, mycket värre än i förrgår (det var i förrförrgår jag slog mig). Tar det lugnt i dag också för att pejla av läget. Tio minuter nu bara, sen paus en timme eller två! 🙂

 4. Posted by Sofia on 12 december, 2018 at 22:25

  Fick du klarhet i vad det var? Min 12 åring har liknande på ryggen. Ett nästan regelbundet mönster. Så märkligt. Han har inte ont alls.
  Tack på förhand!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: