Strumpmysteriet

Här springer barnen runt på mornarna och gapar om att det inte finns några strumpor att ta på sig. Vi har varit förvånansvärt väl skonade från det kända fenomenet att tvättmaskiner äter strumpor, så att man till slut bara har en massa udda och inga hela par. Däremot är det inte ovanligt att ett par strumpor hamnar i två olika tvättar, vilket gör att man står där med en udda strumpa ändå. Då har vi en särskild låda, som vi lägger dem i för att sen, när man står där med den andra udda, så kan man gå till lådan och hämta den första.

Men. Det har blivit mer och mer sällsynt att någon tittar i den där lådan. Vi frågar jämt; ‘har du tittat i lådan’ och så har de inte det och då vägrar vi hjälpa dem leta.

Hur som helst.

Nu på morgonen hällde jag ur innehållet i den numer överfyllda lådan och började para strumpor. När jag säger följande är det ingen överdrift.

Jag fick ihop 31 par strumpor åt ungarna! 31. Trettioen.

Det var betydligt mer än jag trodde, jag hade räknat med kanske tio par som mest. Men vad som förvånade mig nästan ännu mer var att jag dessutom fick ihop 12 par åt min man! Tolv.

Till mig själv hittade jag ett (1) par.

Familjen berikades alltså i ett svep med 44 par ”nya” strumpor. Det gör inget.

Annonser

4 responses to this post.

 1. Vilket fynd!
  Det är nu det gäller att strumporna inte hunnit bli för små bara. 😉
  http://tillklippt.blogspot.se/

  Svara

 2. Posted by Anja on 17 augusti, 2017 at 15:52

  Haha.. vilken rolig grej! Jag blir själv galen! Det finns en rolig strumpa som även mina barn gillar som heter clicksocks de är försedda med en knapp och håller ihop strumporna från tvättkorg, tvättlina och ända in i garderoben. Mina barn gillar att knäppa ihop dem och att sära dem när de ska användas. Det gör att de skapar lite ordning fast de knappt vet att det är det de gör! De finns till pappor och mammor som också har lite jobbigt med logistiken kring strumpor. 😀
  Jag köpte de här: ww.clicksocks.se

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: