Och vinnare blev…

Skolval. Familjens två yngsta skulle välja skola nu i februari, så vi har haft fullt upp med studiebesök, faktasökning och diskussioner! Allra yngsta går i sexan och ska alltså välja var han vill gå högstadiet, medan det är dags för näst yngste att välja gymnasie. Och när det kommer till gymnasie så ska man ju välja både utbildning och skola nu för tiden.

Pust!

Men nu är det klart. Dock har gymnasievalet en omvalsperiod fram till mitten av maj, då det alltså finns möjlighet att ändra sig.

Yngste valde mellan skolan där alla kompisar går och skolan där han som ska börja gymnasiet går. Även brorsan före det gick på den skolan, men båda har ju slutat när det väl är dags för nästa… så som sagt, det stod mellan skolan där ”alla andra” går och skolan där brorsorna gått och dit han skulle få med sig en (1) kompis.

Han valde den där ”alla andra” går och det kan jag förstå. Den är aningen mer krånglig att ta sig till rent logistiskt, men det får funka. De två äldsta gick också på den skolan, så vi är vana… Och det går ju faktiskt att byta skola mitt i också, om man skulle komma på att det vore bättre.

Så har vi gymnasiekillen då. Det är hemskt svårt när man vill allt, ska jag be att få tala om! Detta är ju grabben som har alla sina funderingar, ni vet. Nu vill han bli finsnickare och rymdingenjör. Mhm. Tala gärna om var de har den utbildningen, den som vet!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: